dinsdag 21 oktober 2014

Wat een mooie kleuren, dank je wel mooie herfst!

 Onze kleine kabouters vinden het helemaal te gek in het park Verbeeck! We  leren op een speelse manier hoe de natuur zich gedraagt in de herfst. Met  hulp van enkele natuurouders en juffen werken we in kleine groepjes. We maken ons eigen natuurschilderij met blaadjes, mos,...We zoeken in het dode hout naar kriebeldiertjes,...En natuurlijk zijn ook de speelkabouters van de partij, klimmen en klauteren maar!:-)














































In de klas werken we met gedroogde blaadjes. We drukken figuren uit met de vormenperforator, kleine hartjes, vlindertjes,...Met de cijferstempels en met hulp van de juf stempelen we naast de vormpjes hoeveel het er zijn. Tellen maar!









Met doeken in verschillende herfstkleuren maken we een heus bos. Ook de werktafel gebruiken de kinderen tijdens hun fantasiespel. Daar maken ze het bos waar ze kunnen slapen, de stoelen naast de werktafel doen dienst als trein. Milieuvriendelijke kinderen, met de trein naar het bos!:-)





Brrr, veel spinnetjes in onze klas! Maar wij zijn niet bang hoor. We sorteren de plankjes met spinnetjes, we maken gebruik van verschillende begrippen (meer, minder,...)














Met stokken uit het park en een bolletje wol maken we een groot spinnenweb in de zandbak. Maar hoe pakken we dit juist aan? Hoe kunnen we de stokken goed in het zand bevestigen? Waarmee maken we de wol vast aan de takken? Samen vinden we hier oplossingen voor. Teamwork noemen ze dat!






Leuk hoor, sport en spel bij meester Jens! We genieten met volle teugen!















Samen met juf Anja leren we luisteren naar klanken, wat rijmt er op kat? We  luisteren en zoeken de rijmwoordjes.




We hebben ook al uitvinderstalenten in onze klas. Met de houtjes een verrekijker maken die je kan uitklappen,..



Ook met een plannetje werken lukt al heel goed.


We maken de leukste spinnetjes. Maar hoe kunnen we die pootjes nu goed buigen, ontdekken maar!










Pompom mocht  het voorbije weekend bij Roos logeren. Roos vertelde aan de hand van de prenten de leuke dingen die ze samen met Pompom heeft gedaan. Goed gedaan hoor!


Woordjes zoeken met de letter zzzzzz, goed gedaan hoor Darko!


Wat kunnen we uitbeelden met een stokje? We vinden de leukste dingen uit. Wat een improvisatietalent!






La la la, dansen maar!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten