zondag 26 oktober 2014

Lekker griezelen!

Pompom was het voorbije weekend op bezoek bij Finn. Wat een leuke tijd heeft hij daar gehad! Als het terug zomer is, dan komt Pompom zeker nog een keertje langs want bij Finn maken ze een zwemvijver in de tuin. Joepie, daar heeft Pompom al zin in!



Blessing had samen met haar broer woorden gevonden met de letter zzzzzzzzzzzzzz! Samen hebben ze zelf korte zinnetjes gemaakt met de woorden. Salem heeft ze in het letterboek geschreven. Samen hebben jullie goed gewerkt hoor!


Gooien met gekke monstertjes! Wie in de emmer met het blije spookje kan gooien verdient een klein monstertje. "Hoeveel monstertjes heb jij al? Ik moet er eentje terug in de doos leggen want ik heb in de emmer van het verdrietige spookje gegooid" Leren door te doen!






We genieten van het spel met de verkleedkleren. We lezen elkaar voor uit de griezelboeken. "Juf, ik zie de letter zzzzzzz!" We maken lekkere heksensoep. Wat doen we er allemaal in? Benoemen van de verschillende ingrediƫnten,...











We maken leuke spookjes, maar wat hebben we allemaal nodig... We bekijken samen wat we nodig hebben, daarna nemen we alles zelfstandig uit de kast. We oefenen ons geheugen, een verfborstel, een stift,...


We verven onze handen, maar oei dat gaat toch een beetje moeilijk. We vragen elkaar om hulp. Goed gedaan hoor jongens en meisjes!



Spel met het griezelkasteel! We verdelen de griezelige spinnen,...onder onze vrienden en daarna wisselen we een keer. Waar zit de heks nu? Bovenaan in het kasteel, tijdens het spel oefenen we de verschillende begrippen (bovenaan, onderaan,...)




We luisteren naar de dans Macabre. Hoe klinkt de muziek, hoe kunnen we dit tonen met de spoken. Dansen ze snel, traag, zijn ze blij, verdrietig,... De andere kinderen bewegen ook zelf mee, er zitten wel een aantal muzikale talenten in de klas!












Betoveren maar! Alle kinderen zijn pannenkoeken, kikkers, stenen,...We zoeken de gekste dingen. Wat kunnen wij al goed uitbeelden! Probeer zelf maar  eens even een steen te zijn.;-)













Heksen brouwen de lekkerste drankjes. Wij schatten eerst hoeveel schepjes er nu in zo een flesje kunnen , we tekenen evenveel streepjes. Daarna proberen maar. We mengen verschillende kleuren ecoline en voegen er daarna ook nog glittertjes aan toe. De verschillende stapjes worden in het tweede groepje uitgelegd door andere kinderen. Kleine juffen en meesters geven de opdracht aan een andere groep. Wat heb je nodig, wat moet je doen,...













Hokus pokus pas, we toveren nog een juf in de klas! Juf Inge van het eerste leerjaar komt een kijken nemen in onze klas. De kinderen leren haar beter kennen en ook juf Inge leert ons en de klaswerking kennen. Dit maakt de stap naar het eerste leerjaar volgend schooljaar weer een beetje kleiner. Samen laten we griezelige dingen verdwijnen. Wat is er weg? Waar ligt het nu? We verwoorden wat we doen.








We schminken elkaar in griezelige monstertjes,...



Na een dagje school, komen we op vrijdagavond terug voor de halloweentocht. Bij verschillende heksen moeten we opdrachten uitvoeren zo kunnen we een beloning verdienen voor in ons mandje. Dit doen we allemaal in de grote heksenpot en daarna dansen maar!

















Een prettige herfstvakantie voor iedereen! Geniet van het mooie weer!xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten