vrijdag 3 oktober 2014

Echte dierenvrienden!

Door een probleem met de computer zijn er spijtig genoeg  een aantal foto's van het thema dieren verdwenen. Ik hoop dit toch nog in orde te kunnen maken

Pompom heeft de voorbije weekends veel plezier gehad! Een weekendje logeren bij Tuana en daarna bij Medina. Samen hebben ze de leukste dingen gedaan. Dank je wel Tuana en Medina!




De letter ffffffffffffffff, Sam heeft samen met mama een heel verhaaltje gemaakt. Samen luisteren of we de fffffffffffffff horen. Ja hoor! Goed gedaan Sam!


De poes van Casper bracht ook een bezoekje aan onze klas. Ze vond het toch een beetje eng en bleef liever in haar bakje zitten. Toch was het leuk om ze even in de klas te hebben!






Het muizenhuis, een leuk spel waar we leren vergelijken en goed kijken.



Vorige week maakten we ons eigen dierenverhaal, nu spelen we het na met de poppen. Leuk om te doen hoor! En we leren hier ook veel mee,we trainen ons geheugen "Wat gebeurde er eerst en daarna,.." en natuurlijk hebben we vooral veel plezier!










Aan de hand van een aantal foto's schminken we onszelf in de mooiste dieren. We "lezen" de verschillende stapjes. Ook laten we onze eigen creativiteit de vrije loop, er waren de gekste dieren bij!





Drama "bij de dierenarts". Het baasje vertelt aan de dierenarts wat er aan de hand is met zijn dier, de dierenarts probeert het dier te genezen. De dieren krijgen wel vaak een spuitje ;-).







Hoe maken we een poes met een aantal vormen? Knippen, plakken en zoeken maar!







Lieve dieren in de speelhoekjes!




Werken met de buizen, hoe kunnen we de poezenbrokjes naar beneden laten glijden? Spijtig genoeg zijn hier een aantal foto's van verdwenen..


We spelen het spel "Rik muizenschrik", hopelijk kan de poes ons niet pakken anders moeten we een stukje kaas terug aan de poes geven. We proberen vijf stukjes kaas te verzamelen, we kijken en vergelijken hoeveel onze vriendjes er hebben,... Onze pionnen zijn kleine muisjes, "Hé juf, die muisjes blijven staan maar het zijn toch bolletjes?" We kijken en ontdekken!









Wat zijn we lief voor de dieren. De hond van Thibeau is op bezoek en we laten hem telkens even snuffelen en daarna aaien we hem pas. Wat een lief hondje, dank je wel voor het bezoekje!







Zaterdag is het dierendag! Maar wij maken er vandaag al een fijne dag van. Een dikke proficiat aan de mama's, papa's en de kinderen. Jullie hebben samen de leukste dingen gemaakt, leuke dierenoortjes,... Spijtig genoeg zijn ook hier een aantal foto's verdwenen.. Ook nog een dank je wel aan Yanaika voor het bezoekje van haar hond, hopelijk kan ik de foto's toch nog vinden.








Volgende week maken we ons klaar voor herfst in de klas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten