donderdag 9 oktober 2014

Genieten van de herfst...

We proberen met volle teugen van de herfst te genieten (niet van de regen;-). Maar wel van de herfst met al zijn mooie kleuren en lekkere nootjes,...
Eerst gingen we het voorbije weekend met mama of papa,...op ontdekkingstocht om nootjes te rapen om te gebruiken in het winkeltje van onze klas. Wij hebben de lekkerste nootjes gevonden! We sorteren de nootjes, welke nootjes mogen we eten, welke nootjes zijn voor de dieren,...





 Daarna op ontdekkingstocht in onze schooltuin..We bekijken de blaadjes, paddenstoelen,...Ook staan we even stil bij onze eigen boom (de Esdoorn). Deze boom gaan we volgen tijdens de vier seizoenen, wat gebeurt er met de blaadjes,... Daarna laten we het blaadjes regenen! "Oei juf, wat is die berg zand in het gras? Waarop een andere kleuter heel wijs zegt "Dat zijn mollen die daar wonen ;-)".
Tijdens onze ontdekkingstocht zagen we ook het leuke speelbos van de grote kinderen, even genieten maar! We proberen ons evenwicht te houden op de dikke takken, moeilijk hoor!






























Deze week was het de week van de kleuter, met de actie op tijd komen op school. Dat is ons allemaal goed gelukt! Als beloning gingen we naar de toneelvoorstelling "Sapperdepietermuisje" (figurentheater Vlinders en co).











In de klas maken we de mooiste herfstbomen. We luisteren eerst goed naar de opdracht en voeren de opdracht goed uit.






Wat een handige jongens en meisjes hebben we in de klas! We zagen stokjes om te gebruiken in de zandbak. "Juf, ik heb al tien stokjes!" Zo oefenen we ook het aanwijzend tellen op een leuke en ondernemende manier. "Juf, ik heb de meeste stokjes!"












We knippen en rijgen blaadjes aan een lange draad. Een werkje voor de fijne werkers...



We bekijken samen hoe we dit spel moeten spelen, daarna spelen maar...



Kopen en verkopen van noten in de poppenhoek. We hebben ook echte kaboutermeisjes op bezoek ;-)







Bouwen en experimenteren met spulletjes uit de natuur...






Thibo mocht samen met zijn mama en papa woordjes zoeken met de letter fffffffffffff. Goed gedaan hoor!

Pompom gaat heel graag logeren bij de vrienden van onze klas. Het was heel leuk bij Jamie, Tuana en Medina!






 Op donderdag brachten we een bezoekje aan de tuin van Kina in Gent. We bezochten de tentoonstelling "1001 stippen en spinnen en spinsels" (www.dewereldvankina.be). We maakten kennis met echte vogelspinnen! We leerden op een speelse manier hoe paddenstoelen groeien,...Bekijk de foto's maar even, een beeld zegt meer dan duizend woorden!



















































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten