zondag 21 september 2014

We genieten verder van het feesten in de klas!

Finn mocht het letterboek mee naar huis nemen. Hij zocht veel woorden met de letter FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF van feest! Samen met mama heeft hij er een leuk verhaaltje van gemaakt. Goed gedaan hoor! We kregen ook allemaal een FFFFruitella van Finn.



Onze klas wil een echt feestje geven. Daarvoor gaan we ook de andere juffen uitnodigen. Hoe kunnen we dat nu doen...Gewoon vragen aan de juffen, bellen of een uitnodiging maken. Wij maken een leuke uitnodiging in de vorm van een cupcake.






 Daarna de cupcake nog voorzien van een vlagje met daarop wanneer de juffen moeten komen en waar ze moeten zijn..


Nu kunnen we de uitnodigingen gaan uitdelen! Alle juffen waren heel blij met hun uitnodiging en zouden zeker van de partij zijn! Wat een beleefde kinderen allemaal, netjes kloppen aan de deur,...






Pompom en tijgertje hadden ook al een feestje in de klas. Ze zouden allebei evenveel cadeautjes krijgen. Tijdens het volgende spel oefenen we onze begrippen, kleuren en vormen.






Als we naar een feest gaan, dan zijn we mooi uitgedost. Deze week hadden we een heuse schminkhoek in de klas. We geven elkaar opdrachtjes om oogschaduw aan te brengen,...Soms hebben we wat oogschaduw aan onze neus of wat veel gel in onze haren...;-)



Voor in de poppenhoek maken we een telefoonboek. We knippen de cijfertjes uit en plakken ze bij een foto van een kleuter van de klas. Daarna zoeken we dezelfde cijfers op de telefoon, vergelijken en zoeken maar! Ring, we bellen naar elkaar. Maar niet elke telefoon maakt hetzelfde geluid, we moeten zelfs een keertje een lachgeluidje maken.:-)










Wat dacht je van onze sportievelingen op de dag van de sportclub?

Op een feest is er ook muziek, we maken onze eigen gitaar. We oefenen het meten en passen. Hoeveel papiertjes hebben we nodig? Hoe kunnen we ze doen passen? Zoeken en proberen maar!





Op vrijdag was er dan een echt feestje in onze klas, wat vind je van onze mooie kleren?





Ook de hapjes mogen niet ontbreken. Samen maken we de lekkerste dingen klaar! We oefenen onze fijne motoriek door te smeren, snijden,...Daarna alles netjes verdelen, hoeveel potjes hebben we nodig? Tellen maar!














Daar wordt aan de deur geklopt..Het zijn de juffen die naar ons feestje komen! En Mevr. Mirella heeft zelfs een cadeautje bij, dank je wel!











Daarna geven we het beste van onszelf op de dansvloer, wat een danstalenten!






Bij een feestje horen ook spelletjes, we maken ons klaar voor de stoelendans!








Op vrijdag was het strapdag (trappen en stappen naar school). Samen deden we het straplied. Mevr. Mirella bracht onze beloning, een leuk armbandje!









Wij waren toch wel moe van al dat feesten. Volgende week werken we rond het thema huisdieren. Tot  maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten